I Sverige måste alla bilar genomgå en bilbesiktning med jämna mellanrum. Hos oss på Supreme Autoservice i Malmö kan du få hjälp i samband med att du lämnar in bilen för service. Det kan också hända att du redan fått 2:or från en besiktning som kräver ombesiktning/efterkontroll. Vi utför alla moment noggrant och ser till att din bil uppfyller alla de lagar och regler som gäller.

En äldre bil på en bilverkstad efter en bilbesiktning

Vad är syftet med bilbesiktning?

Anledningen är att undvika att fordon med farliga fel och brister kör runt ute på våra vägar i Malmö och i det övriga landet. Ett typexempel är vad som skulle hända om många fordon hade dåligt fungerande bromsar.

Trafiksäkerheten skulle inte bara äventyras för bilägaren, utan även för passagerare och för andra fordon. Även om du som bilägare kanske ser bilbesiktningen som ett nödvändigt ont, finns den alltså till för dig och oss övriga trafikanter. När du väljer att besiktiga bilen i Malmö får du ett kvitto på att du har ett säkert fordon. Den som istället inte besiktigar sin bil i tid, får finna sig i att bilen erläggs med ett automatiskt körförbud.

Supreme Autoservice i Malmö bilverkstads besiktningsprotokoll


Bilbesiktning i Malmö hos Supreme Autoservice

Under en bilbesiktning kontrolleras en rad olika saker. Här följer några viktiga moment under en bilbesiktning:

  • Kontroll av utsidan (backspeglar, reflexer och lampor som bromsljus och blinkers)
  • Kontroll av insidan (bilbälten, vindruta, dörrar, förarsäte och att inga varningslampor lyser)
  • Kontroll under bilen (att det inte finns rostskador, oljeläckage etc)
  • Kontroll av motor, växellåda, koppling, hjul mm

Dessutom tar vi en titt på bromsledningar, styrsystem och mycket annat. När alla kontroller har slutförts provkörs bilen. Då går det att säkerställa att bromsar och parkeringsbromsen fungerar som den ska. Under en kontrollbesiktning av personbilar görs även en miljökontroll.

Kontakta oss på Supreme Autoservice om du vill boka en tid för bilbesiktning i Malmö!