I Sverige är regelbunden bilbesiktning ett krav för alla fordon. På Supreme Autoservice i Malmö, erbjuder vi stöd och hjälp, antingen via rutinmässig service eller om du behöver en ombesiktning eller efterkontroll från att ha fått anmärkningar. Vi utför varje inspektion med noggrannhet för att säkerställa att din bil uppfyller alla krav gällande lagar och regler.

En äldre bil på en bilverkstad efter en bilbesiktning

Vad är syftet med bilbesiktning?

Bilbesiktningar utförs för att säkerställa trafiksäkerheten i Malmö och i hela landet, genom att förebygga risken med farliga fordon på vägarna. Tänk på konsekvenserna om ett stort antal fordon hade defekta bromsar - det skulle innebära en betydande risk inte bara för bilägare, utan också för passagerare och andra trafikanter.

Så även om besiktningen kan upplevas som en börda, är det faktiskt en viktig del av att hålla vägarna säkra för alla. När du besöker en station för besiktning får du bevis på att ditt fordon är säkert att köra. Den som inte besiktigar sitt fordon i tid måste vara beredd på ett automatiskt körförbud.

Supreme Autoservice i Malmö bilverkstads besiktningsprotokoll


Bilbesiktning i Malmö hos Supreme Autoservice

Under en bilbesiktning kontrolleras en rad olika saker. Här följer några viktiga moment under en besiktning om det så är för personbil eller lätt lastbil:

  • Kontroll av utsidan (backspeglar, reflexer och lampor som bromsljus och blinkers)
  • Kontroll av insidan (bilbälten, vindruta, dörrar, förarsäte och att inga varningslampor lyser))
  • Kontroll under bilen (att det inte finns rostskador, oljeläckage etc)
  • Kontroll av motor, växellåda, koppling, hjul mm

Dessutom tar vi en titt på bromsledningar, styrsystem och mycket annat. När alla kontroller har slutförts provkörs bilen. Då går det att säkerställa att bromsar och parkeringsbromsen fungerar som den ska. Under en kontrollbesiktning av personbilar görs även en miljökontroll.

Kontakta oss på Supreme Autoservice om du vill boka en tid för bilbesiktning i Malmö!

Boka tid eller besök oss på drop in

På Supreme Autoservice strävar vi efter att göra ditt bilunderhåll så smidigt som möjligt. Därför erbjuder vi både tidsbokningar och drop-in-tjänster för din bekvämlighet.

För att säkerställa att ditt besök matchar ditt schema, kan du boka besiktning i förväg. Vi erbjuder enkel onlinebokning via vår hemsida.

Om du hellre vill komma förbi på drop-in under våra öppettider, eller om du befinner dig i ett oväntat biltrassel, är vår drop-in-service perfekt för dig. I mån av tid kommer vi hjälpa dig direkt på plats.

Oavsett vilket alternativ du väljer, ser vi fram emot att tillhandahålla den bästa servicen för ditt fordon på Supreme Autoservice i Malmö. Vi har öppet måndag-fredag, välkommen till oss!

Vanliga frågor och svar

Vad kostar det att besikta bilen i Malmö?

Pris för att besikta bilen varierar, men ligger vanligtvis mellan 300 och 1000 kr. Kontakta en lokal besiktningsstation för exakt pris.

Vad händer när Besiktningstiden gått ut?

Om du inte besiktigar din bil i tid kan du få en avställningsanmärkning och du får inte köra bilen förrän den godkänts via besiktning.

Kan man besikta bilen för tidigt?

Ja, du kan besikta bilen tidigare än utsatt tid. Om det görs mer än en månad i förväg justeras besiktningstiden till ett år efter den tidigare besiktningen.