Supreme Autoservice Logo

Däckbyte Malmö

Vi byter dina däck i Malmö med omnejd

Alla bilägare vet att däcken måste hålla god kvalitet om bilen ska ha ett bra väggrepp och goda köregenskaper. Varje år är det lagstadgat att byta till vinterdäck för att hantera den svenska vintern. Däcken måste också bytas ut när de har blivit för slitna och inte har tillräckligt mönsterdjup.
Supreme Bilverkstad vägbeskrivning

Välkommen till Supreme Autoservice Bilverkstad

Öppettider:

Vi finns även på

Byta däck inför sommar/vintersäsongen

När det är dags att byta däck för att möta årstidernas utmaningar är Supreme Autoservice i Malmö det självklara valet.

Från den 1 december till 31 mars är det lagkrav på att ha vinterdäck på din bil. Dessa vinterdäck kan vara dubbdäck eller friktionsdäck. Om du kör med dubbdäck, måste du vara medveten om att dessa är förbjudna mellan den 16 april och 30 september, om det inte råder vinterväglag.

Runt den 31 mars är det dags att byta till sommardäck. Dessa däck är anpassade för att hantera våra svenska somrar och de unika utmaningar som följer med värmen, som till exempel regnskurar och het asfalt.

Vare sig du behöver byta till vinterdäck eller till sommardäck är vi redo att hjälpa till.

Viktigt att byta däck vid för lågt mönsterdjup

Ett däcks mönsterdjup spelar en viktig roll i hur väl däcket presterar. För att säkerställa optimal prestanda och säkerhet är det viktigt att regelbundet kontrollera dina däck.

Enligt lagstiftningen i Sverige måste mönsterdjupet på sommardäck vara minst 1,6 mm, medan vinterdäck ska ha ett mönsterdjup på minst 3 mm.

När däckens mönsterdjup minskar, förlorar däcken förmågan att ge bästa möjliga grepp, särskilt under svåra väderförhållanden. Om du kör med däck som har för lågt mönsterdjup kan det leda till sämre hantering och längre bromssträcka, vilket ökar risken för olyckor.

Om du är osäker på dina däcks skick kan du alltid komma till oss på Supreme Autoservice i Malmö för en kontroll. Vi kan hjälpa dig att kontrollera dina däcks skick, och om det behövs, kan vi hjälpa dig med däckbyte. Vi ser fram emot att hjälpa dig med dina däckbehov!

Hjulskifte

295 kr
  • Kontroll av däckets skick
  • Kontroll bromsar/hjulhus
  • Kontroll däcktryck

Däckbyte

fr.250kr / däck
  • 13 – 16 tum: 250:-/däck
  • 17 – 19 tum: 300:-/däck
  • 20 tum+: 375:-/däck

Balansering vid däckbyte Malmö

Balansering av däcken är en viktig del av varje däckbyte. En ojämnt balanserad bil kan leda till onödig slitning på dina däck och andra delar av bilen. Supreme Autoservice i Malmö erbjuder professionell balansering vid varje däckbyte, för att säkerställa att dina nya däck lever så länge som möjligt.

Komplett däckservice i Malmö

Vi på Supreme Autoservice kan hjälpa dig att byta däck, montera fälgar, balansera hjulen och mycket annat. Du kan också få vägledning om du behöver köpa nya däck. Vår kunniga personal har koll på stora däckmärken och vad du ska tänka på för att förlänga livslängden på dina däck. På Supreme Autoservice i Malmö står vi redo att hjälpa dig med dina däck, oavsett hur ditt behov ser ut. Vi har lång erfarenhet av olika bilmodeller och arbetar snabbt och effektivt. Kontakta oss om du har frågor eller till exempel vill boka tid för ett däckbyte.

Boka tid eller kom på drop in hos Supreme Autoservice

Däckbyte har aldrig varit enklare med Supreme Autoservice. Välj mellan att boka tid för ditt däckbyte i Malmö, eller kom in på drop in för snabb och effektiv service. Vårt däckhotell kan även förvara dina däck mellan säsongerna, vilket gör det ännu enklare att byta däck när det är dags. Vi erbjuder också prisvärda paket för däckbyte, balansering och lagring av dina däck i vårt däckhotell.

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar det att byta däck?

Kostnaden för att däckbyte kan variera beroende på däckens storlek och typ. Kontakta Supreme Autoservice för en noggrann offert.

När får man sätta på sommardäck?

Enligt lag ska vinterdäck användas från den 1 december till den 31 mars om det är vinterväglag. Därför är det dags att sätta på sommardäck efter den 31 mars.

Hur ofta bör man byta däck på bilen?

Livslängden på däck kan variera beroende på en rad faktorer, inklusive hur bilen körs, vägkvaliteten, och däckens kvalitet. Generellt sett bör däck övervägas för utbyte när de har ett mönsterdjup på mindre än 3mm för vinterdäck och 1,6mm för sommardäck.

Läs mer om våra däckbyten Dölj

Boka / begär offert hos vår bilverkstad

Våra tjänster