Alla bilägare vet att däcken måste hålla god kvalitet om bilen ska ha ett bra väggrepp och goda köregenskaper. Varje år är det lagstadgat att byta till vinterdäck för att hantera den svenska vintern. Däcken måste också bytas ut när de har blivit för slitna och inte har tillräckligt mönsterdjup.

Ett däckbyte utfört av Supreme Autoservice i Malmö

När är det dags att byta däck i Malmö?

Vinterdäck ska användas när det råder vinterväglag på vägarna. Med det menas förhållanden som bland annat snö, is, snömodd. Den lokala polisen som avgör vad som gäller, så i Malmö avgör Malmöpolisen. Senast den 1 december måste godkända vinterdäck användas, vilket sedan gäller fram till 31 mars. Vinterdäck kan vara antingen dubbade eller dubbfria. Dubbdäck är förbjudna att använda på vägarna mellan den 16 april och 30 september, om det inte råder vinterväglag. I storstäder som Malmö finns många goda argument för att undvika dubbdäck och istället använda andra typer av godkända vinterdäck.

En annan anledning att byta däck i Malmö är om mönsterdjupet blivit för lågt. För sommardäck måste det vara minst 1,6 mm, men tänk på att däckegenskaperna försämras kraftigt långt innan dess, så byt gärna i god tid. För vinterdäck är det lagstadgade mönsterdjupet 3 mm. Återigen bör man inte vänta för länge, eftersom dåligt väggrepp på hala och våta vägar är en stor säkerhetsrisk.

Hjulskifte

295 kr
  • Kontroll av däckets skick
  • Kontroll bromsar/hjulhus
  • Kontroll däcktryck

  • (Vinterdäck: 1 december - 31 mars)

    Däcktryckåterställning ingår endast via bilens meny. Om det behövs datoruppkoppling då tillkommer 400kr


Komplett däckservice i Malmö

Vi på Supreme Autoservice kan hjälpa dig att byta däck, montera fälgar, balansera hjulen och mycket annat. Du kan också få vägledning om du behöver köpa nya däck. Vår kunniga personal har koll på stora däckmärken och vad du ska tänka på för att förlänga livslängden på dina däck. På Supreme Autoservice i Malmö står vi redo att hjälpa dig med dina däck, oavsett hur ditt behov ser ut. Vi har lång erfarenhet av olika bilmodeller och arbetar snabbt och effektivt. Kontakta oss om du har frågor eller till exempel vill boka tid för ett däckbyte.

Ett däckbyte på Surpeme Autoservice i Malmö