Supreme Autoservice Logo

Kamremsbyte Malmö

Vi utför kamremsbyte hos oss i Malmö med omnejd

Kamremmen i en bil används för att driva kamaxeln i motorn och fyller en viktig funktion när olika axlar ska synkroniseras under drift. Över tid utsätts den för slitage och en kamrem har en genomsnittlig livslängd innan den behöver bytas ut.

En man på Supreme Autoservice visar upp en kamrem i Malmö
Supreme Bilverkstad vägbeskrivning

Välkommen till Supreme Autoservice Bilverkstad

Öppettider:

Vi finns även på

Det vanliga är att biltillverkaren har tagit fram en rekommendation som du bör följa. Skulle kamremmen gå av under körning kan det orsaka stora skador i motorn, vilka blir betydligt dyrare att åtgärda än ett kamremsbyte. När du ska byta kamrem i Malmö är du välkommen till oss på Supreme Autoservice.

Hur går ett kamremsbyte till?

Det är bilmodellen som avgör exakt hur svårt det är att byta kamrem, men i samtliga fall krävs både kompetens och specialverktyg. En annan sak att tänka på är att kamremmen måste monteras med rätt spänning. Den skiljer sig också åt mellan olika bilmodeller. I vår moderna bilverkstad i Malmö har våra erfarna bilmekaniker hjälpt massvis av nöjda kunder med ett kamremsbyte. Vi vet vad som gäller och har också utrustningen för att säkerställa att kamremsbytet går rätt till.

Ett kamremsbyte hos Supreme Autoservice i Malmö

Andra delar byts ibland ut när du byter kamrem

Anledningen är att flera andra komponenter fungerar tillsammans med kamremmen, till exempel olika löphjul och spännhjul. De har också varit i drift lika länge som kamremmen som slitits ut, så ofta rekommenderar vi att du även byter ut sådana komponenter. Kostnaden är nämligen låg i jämförelse med att behöva göra ett nytt kamremsbyte i händelse av att de går sönder inom en snar framtid. För vissa bilmodeller utnyttjas kamremmen för att se till att vattenpumpen drivs. Då är ett tips att passa på att byta ut vattenpumpen när du ändå ska byta kamrem i Malmö.

Prisvärt kamremsbyte hos Supreme Autoservice

Att byta kamrem blir lätt en dyr historia om du väljer en oseriös bilverkstad. Hos Supreme Autoservice i Malmö vet du att du får en tjänst av hög kvalitet och bildelar av hög kvalitet, utan att priset skenar iväg. Kontakta oss om du har frågor eller vill ha en gratis offert för ett kamremsbyte i Malmö.

Boka / begär offert hos vår bilverkstad

Våra tjänster