Upplever du att bilens AC har sämre effekt eller inte fungerar alls? I så fall är det hög tid att lämna in den för AC-service. Hos oss på Supreme Autoservice i Malmö kan du ta del av vår prisvärda tjänst och ge din AC ökad livslängd. Med rätt service undviker du dyra reparationer i framtiden.

AC-service

Vad som ingår i vår tjänst för AC-service

Dagens moderna AC-system måste få service av certifierade bilverkstäder. De använder ett köldmedium och normalt förloras ungefär 5-10 % per år. Ju mer som går förlorat, desto hårdare måste kompressorn arbeta för att uppnå samma kyleffekt. Det mår bilens AC inte bra av på lång sikt.

Utsätts systemet för stora påfrestningar, till exempel under en varm och het sommardag, riskerar kompressorn att haverera. Därför bör du som bilägare göra AC-service med omkring 24 månaders mellanrum. Tänk på att du kan passa på när du ska göra andra former av bilservice i Malmö.

Följande moment ingår i vår AC-service:

 • Systemet töms och torkas
 • Vakuumsug med test att inget läckage finns
 • Kompressorolja med spårmedel fylls på (fel hittas snabbt)
 • Köldmedium i form av ny gas fylls på efter behov
 • Test av bilens AC så att allt fungerar som det ska

Visar det sig att AC-systemet har någon form av läckage krävs felsökning. Hos Supreme Autoservice har vi erfaren personal som vet allt om de mest utsatta delarna.

AC-service

1195 kr
 • Tömning
 • Vakuumsug
 • Påfyllning ac-olja
 • Ny gas
 • R134a: 1195 kr
 • R1234yf: 1595 kr

Regelbunden AC-service i Malmö

Vår rekommendation till bilägare i Malmö är att regelbundet kontrollera funktionen för bilens AC. Det svenska klimat orsakar stora påfrestningar, även för den som bara kör kortare sträckor i städer. Som nämndes tidigare sker även en årlig förlust av den gas som används som köldmedium. Därför kan du inte vänta alltför länge med AC-service. Tveka inte att även göra AC-service om du ändå behöver serva en annan del av bilen. Kontakta oss om du vill veta mer om vår tjänst eller boka en tid.

Grundlig AC service

I stort sett alla bilar som kör omkring på vägarna idag har Air Condition. AC:n kyler bilen när den blir för varm och värmer upp den när den blir kall. I vårt land finns behov för både uppvärmning och nerkylning och bilarnas Air Condition-system används flitigt året om. En AC behöver servas precis som vilken annan bildel som helst, den ska kunna erbjuda behagliga temperaturer i bilen, snabbt ta bort imma och dessutom distribuera ren luft i kupén. Man vill också att den ska fungera problemfritt och inte bränna mer energi än nödvändigt. För att maxa AC:ns prestanda behöver man lämna in bilen på AC-service med jämna mellanrum, samt – givetvis – om man märker att något inte är riktigt som det ska.

Utrustning för service av AC i en bil på Supreme Autoservice

En kontroll av AC-service i Malmö av Supreme Autoservice

Så här servar vi din AC

Vi börjar med att tömma AC:n samt vakuumsuga den. En AC-anläggning drar lätt till sig fukt, isproppar, mögelsporer och andra allergiframkallade ämnen som alla är viktiga att få bort. När systemet är rent fyller vi på det med ny, ren gas som gör luftkonditioneringen som ny. Vi fyller också på kompressorolja med spårmedel.

Ibland gör man oförutsedda upptäckter när man servar bilar. Just gällande AC Service händer det ibland att man upptäcker ett läckage när man utför vakuumsugningen och då behöver man istället för att fortsätta med servicen genomföra en felsökning. Den har ett eget pris, men vi frågar givetvis allid kunden om lov innan vi gör något med hans eller hennes bil som inte är avtalat sedan innan. Kontakta oss för mer information, vi ser fram emot att få rå om just din bil!