Det är inte ovanligt att du som bilägare någon gång kommer stöta på problem med din växellåda. Saker som väger in är bilmodell, körstil och givetvis det naturliga slitage som uppstår över tid. Har du tur kanske växellådan klarar sig under bilens hela livstid, men i andra fall kan den slitas ut efter bara några år.

En närbild på en växellåda i Supremes bilverkstad

Vi på Supreme Auto i Malmö har hjälpt många kunder att åtgärda problem med växellådan. Vår rekommendation är att inte vänta för länge. Dels finns säkerhetsaspekter och dels kan ett mindre problem fortsätta att utvecklas och rentav leda till ett motorhaveri. Regelbunden service är ett bra sätt att förlänga livslängden för växellådan.

Symptom på att det är fel på växellådan

Märker du att någonting inte står rätt till med växellådan måste du ta situationen på allvar. Att vänta för länge kan leda till att problemet förvärras och att reparationen därmed blir mycket dyrare. Nedan följer några typiska tecken på att din bils växellåda bör felsökas.

  • Ljud hörs från växellådan
  • Det har blivit svårare att få in rätt växel
  • Växellådan har börjat läcka olja
  • Problem med slirande koppling
  • Du upplever vibrationer
  • Det luktar bränt
En växellåda i Supreme Autoservice bilverkstad


Ibland märks problem tydligast vid växling och annat visar sig under körning. Olika konstiga reaktioner och ljud från bilen är något man måste vara uppmärksam på som bilägare. Risken finns att det är relaterat till växellådan.

Supreme Autoservice löser problem med din växellåda

För vanliga fel som slirande koppling kan vi ofta lämna ett pris direkt över telefon. I andra fall är det lämpligast att lämna in bilen så att vi kan genomföra en fullständig felsökning. På Supreme Auto har vi lång erfarenhet av att reparera eller byta ut växellådor i Malmö. Hos oss erbjuds du en kostnadseffektiv lösning där du kan vara säker på att arbetet håller hög kvalitet. Kontakta oss om du vill veta mer om vår tjänst.